Les Mills BORN TO MOVE™ är en gruppträningsform som är skapad för barn –och ungdomar.

Barnen lär sig rörelse genom musik, texter och steg som är specifikt åldersanpassade för varje åldergrupp. Den huvudsakliga målsättningen är att barnen har roligt och får uppleva en positiv känsla av rörelse och aktivitet, vilket vi tror i sin tur leder till fortsatt glädje och lust att röra på sig. Finns i grupperna  4-5 år. 6-7 år och 8-12 år. 

 

Som ensam anläggning i Östra Göinge kommun med  Born To Move är vi stolta att kunna erbjuda ditt barn en riktigt bra start på det aktiva livet.

 

BORN TO MOVE™  
- Självförtroende och glädje genom rörelser

Den huvudsakliga målsättningen med vår barnträning är att barnen har roligt och får uppleva en positiv känsla av rörelse och aktivitet, vilket vi tror i sin tur leder till fortsatt glädje och lust att röra på sig.

Och precis det vill vi att barn som deltar på LES MILLS BORN TO MOVE™ ska uppleva, att rörelse innebär något positivt och kul. Dessutom vet vi att barn som rör på sig tränar sin motorik, kroppskontroll, får bättre självförtroende och en positiv självbild. Genom att låta barn uppleva glädjen att röra på sig redan när de är små, ger du dem möjlighet att främja och befästa positiva fysiska vanor.

 

 

4-5 år: Originalmusiken är skriven för att engagera barnen i berättelser, bygga upp självförtroende och utveckla färdigheter. Rörelserna barnen gör utvecklar balans, koncentration, förmågan att tolka musik och röra sig till en rytmVi fortsätter dansa i sagornas värld, en magisk värld fylld av fantasi och skratt.

Föräldrar är inte med i salen under lektionen, de är då utanför salen och finns tillhands om barnet behöver gå på toaletten, tanka kärlek etc.  Bekväma kläder & Gympaskor/ Mjuka skor. Lektionerna är 45 min.

 


6-8 år: I den här åldersgruppen introduceras basövningar inom träning. Dans och rörelser är anpassade till åldersgruppens nivå och blandas med lek och skratt. Genom rörelser utvecklar barnen sin kroppsmedvetenhet, balans, koordination,  kontroll och självförtroende. 

Ta gärna med en vattenflaska. Bekväma kläder. Mjuka skor, gympaskor eller strumpor. En klass är 45 min.

 

 9-12 år: Rörelserna kommer från dans, kampsport och yoga. 

Under klassen lägger vi stor vikt vid hur det känns, i stället för hur de ser ut. På så sätt bygger vi upp barnens självförtroende och skapar en drivkraft att vilja lära sig mer.

Klassen innehåller 8 olika kategorier av låtar. MOVE, DANCE, JUMP, CORE, KAMPSPORT, YOGA. Varje klass avslutas med en avslappning.

Ta med vattenflaska, ledig klädsel & gympaskor.

En klass är 45 min.

 

 

 

 

 START Våren 2024 Vecka 6

 

Born to Move 4-5 år, 6-8 år

 

Går fortfarande att hoppa in i 4-5 års gruppen med start v.10: 8 ggr träningstillfällen

Maila din anmälan: traningsbruket@hotmail.se

 

 

 

Viktiga datum:

Terminstart vecka 6

Lördagar

Kl 09.00 : 4-5 år, 45 min

Kl 10.00 : 6-8 år, 45min

 

 

10 tillfällen med uppehåll v.8 samt v.13

Pris: 1095 kr 

betalas senast samma dag som kursen startar. 

Med bankgiro/ swish/ kontant 

 

 

Bokning/frågor sker via mail eller i receptionen: 

traningsbruket@hotmail.se

Se till att boka så snart som möjligt för  att hinna få en plats.

 

 

________________________________________

 

 

På lektionerna:

Kläder och skor:

På fötterna är det bra att ha gympaskor eller danssandal/mockasin/strumpor.

Kläder/träningskläder som du kan röra dig fritt i. Det viktiga är att du kan röra dig ordentligt i dina kläder.

Vattenflaska kan vara bra att ha med sig för de mellan 6-8 år och 9-12 år

 

Till de vuxna i familjen:

Vi ser fram emot att inspirera era barn denna termin.

Föräldrar får vänta utanför medans ditt barn tränar. Självklart får ni se era barn dansa när terminen är slut. 

Det är också viktigt av säkerhetsskäl att ni ansvarar för att inga barn finns i gym-området före och efter lektionen. Att mamma, pappa eller annan ansvarig finns utanför och tar emot när lektionen är slut är också viktigt.

 

Betalning

Betalning sker via bankgiro eller kortbetalning/swish i receptionen på Tränningsbruket  (Born to Move)

Observera att kursavgiften skall vara betald senast samma dag som terminstart annars tillkommer förseningsavgift. 

 

Avbokning - VIKTIGT!

Avbokning av kursplats skall ske senast en vecka innan kursstart. Vid ej avbokad plats debiteras hela kursavgiften då platsen reserverats och ej kan bokas av annan deltagare. 

 

Öppet köp

För att du som kund skall känna dig trygg i ditt val av kurs och kvalité, ger vi dig öppet köp i 6 dagar efter första danstillfället. Ni får hela kursavgiften förutom 150 kr tillbaka om ni skulle ångra er. Vid eventuellt nyttjande av öppet köp skall detta ske på Träningsbruket och kvitto på betald kursavgift skall medtagas. Platserna är begränsade.